Dankzij Lightweight bestaat BMW M2 cabrio toch

BMW is een ster in het afwijzen van goede ideeën wanneer het op hun M-auto's aankomt. Als het aan hen ligt komt er nooit een M2 cabrio, maar dankzij tuner Lightweight is hij er toch.

De liefhebbers schreeuwen, maar BMW luistert niet. Geen M5 Touring, geen M3 Touring, geen M7 en zeker geen M2 Cabrio. Toch zijn ze er allemaal en over die laatste gaan we het nu even hebben. Het Duitse bedrijf Lightweight heeft zelf het heft in handen genomen en een dakloze pocket rocket gemaakt.

Om te beginnen hebben we het hier natuurlijk niet echt over een M2, maar over een 2 serie cabrio die is uitgebouwd om op een M2 te lijken. En daarmee is de tuner zijn doel misschien wat voorbij geschoten want hij is krachtiger dan zowel de M2 als de M2 Competition: 428 pk en 601 Nm. Hoe ze dat gedaan hebben, wil het bedrijf niet zeggen. Wel laten ze weten dat ze een titanium uitlaat en de zeventrapsautomaat met dubbele koppeling uit de M4 GTS hebben geïnstalleerd.

Om al die extra power op de grond te krijgen heeft deze cabrio ook echt iets van de 2 meegekregen. Het differentieel en de achterassen komen uit een echte M2. Een Bilstein Clubsport schroefset moet de het rubber tegen het asfalt houden en een aangepaste ABS moet ervoor zorgen dat de auto beter presteert dan een M4 GTS.

Qua looks kan de nep-M2 zich prima meten met zijn echte broertje. De tuner heeft zich redelijk ingehouden qua styling en heeft vooral naar gewichtsbesparing gekeken. De motorkap, front splitter, sideskirts, achterspoiler en diffuser zijn allemaal van koolstofvezel. Ook aan de binnenkant is het materiaal is bescheiden mate te vinden. Het volgende zal puristen steken: Lightweight heeft wat originele M2 logo's op de auto geplakt.

Het bedrijf heeft geen plannen om de cabrio ook te gaan produceren omdat dit volgens hen te duur is: €75.058,-. We moeten het dus doen met een eenmalig project en blijven hopen dat of BMW zelf overstag gaat en een M2 cabrio op de markt brengt, of dat we deze ooit op Gaspedaal tegenkomen.