Ferrari's halospiegels zijn verschrikkelijk lelijk

De aerodynamische specialisten van Ferrari hebben dit jaar al flink wat trucs uitgehaald met de spiegels, maar nu zijn ze een stap te ver gegaan. Ze hebben de ophanging van achteruitkijkers naar de halo verplaatst. AU.

Het tijdperk dat Pininfarina het design van de auto's van Ferrari deed is nu definitief voorbij. Goed, in de Formule 1 was dat al een tijdje zo, maar toch konden de Italianen af en toe een racewagen bouwen die echt mooi was. Met de komst van de halo is dat hoe dan ook al moeilijk, maar als je die WC-bril dan ook nog inzet als spiegelhouder, dan is het hek van de dam.

Het is voor Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen te hopen dat de nieuw spiegels met vleugels de auto nog sneller maken, want mooier is hij niet geworden. Auto, Motor und Sport wist de nieuwe constructie alvast op de foto te zetten voordat het weekend in Barcelona goed en wel is begonnen.

In Barcelona zal de plaats van de bevestiging geen probleem zijn, aangezien de hoogteverschillen op de baan niet dramatisch zijn. Deze aan de halo bevestigde armen lijken echter niet helemaal geschikt voor Spa. De rijders verwachten daar door de halo al minder goed zicht te hebben in Eau Rougen, maar als er dan ook nog de beugels van de spiegel in het beeld zitten, dan wordt het helemaal lastig naar links- en rechtsboven kijken.