McLaren's nieuwe voorvleugel: meer laagjes dan Viennetta

Het raceweekend van Barcelona is aangebroken, en dat betekent: aerodynamische updates bij de teams. McLaren neemt een nieuwe neus mee vol trapjes, flics en carbon-spielerei.

McLaren had het al aangekondigd (en krabbelde er recentelijk wat over terug): de ware MCL33 laat zijn snuit pas in Barcelona zien. En die snuit oogt flink anders. Naast de nieuwe, bredere, neus (met drie gaten) zijn ook de bargeboards van de oranje bolide gewijzigd. De aanpassingen moeten er voor zorgen dat het team uit Woking elke race punten pakt. Tot nu toe is dat alleen Alonso op pure klasse gelukt, zijn teamgenoot Vandoorne sloft er wat achteraan met ronduit matige prestaties.

De Belg is dit seizoen dan ook niet tevreden over de handling van zijn bolide, die hij als 'onvoorspelbaar' bestempelt. "We missen achteraan stabiliteit bij het insturen van de bochten. Daar is de wagen soms onvoorspelbaar. Je kan onmogelijk honderd procent uit de wagen halen als je niet helemaal weet wat die gaat doen. Eind vorig jaar was mijn gevoel in de wagen beter."

Zodadelijk mag McLaren, samen met de rest van het veld, de updates aan de tand gaan voelen tijdens de eerste vrije training. Beide sessies deze dag zullen fors aangegrepen worden om data te verzamelen en de wijzigingen te finetunen.

Eerder zagen we al Ferrari's halo-spiegels, hoewel deze volgens het team meer praktisch dan aerodynamisch voordelig zijn. Red Bull heeft zijn RB14 eveneens flink aangepakt, maar hierover later meer.