Voor €459.000 is deze extreme Porsche 911 GT3 R van jou

Is een GT3 RS niet extreem genoeg? Ga dan voor de GT3 R, die Porsche heel toevallig net vernieuwd heeft. Enige nadeel: je kunt hem wel op het circuit rijden, maar er niet naartoe.

Porsche racet graag met zijn 911, en daarom maakt het drie circuitversies: de Cup (ongeveer 250.000 euro), de RSR (alleen fabrieksracers in de GTE-klasse), en hier tussenin de GT3 R. Laatstgenoemde is opgefrist, en Porsche toont hem aan de zijlijn van de 24 uur van de Nürburgring, het evenement dat gisteren van start ging en waaraan meerdere 911 GT3 R's en Cup's deelnemen.

De basis van de racer komt overeen met de gefacelifte GT3 RS, zo is de motor grotendeels hetzelfde. Afhankelijk van de restricties levert de 4.0 zescilinder boxer tot 550 pk, de straatversie heeft 520 pk. Een ander in het oog springend verschil is de wielmaat: bij de GT3 RS is deze 20" voor en 21" achter, de GT3 R heeft wat praktischer 18 duims-lichtmetaal. 

Het gewicht van de GT3 R is nog niet bekend, maar duidelijk is dat elke gram telt. Om deze reden is bijna de gehele koets uit koolstofvezel opgetrokken (The roof, front hood and fairing, wheel arches, doors, side and tail sections as well as the rear lid and interior trim are made of particularly light carbon-fibre composite material (CFRP)). Alle ramen zijn niet van glas, maar van polycarbonaat.

Mocht u een half miljoentje stuk te hebben slaan en in het bezit zijn van een racelicentie, check dan even alle specificaties hier. Is dat niet het geval, dan volstaat doorscrollen naar de plaatjes die Porsche (deels) op het circuit van Weissach schoot.