Romain Grosjean snelste in ochtendsessie Barcelona

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: twee dagen na zijn opzichtige faal tijdens de GP van Spanje heeft Romain Grosjean de snelste ochtendtijd neergezet tijdens de tests. Net de opkikker die Monsieur Crashy nodig had.

Vandaag en morgen vinden in Barcelona de eerste in-season tests van dit F1-seizoen plaats. Veel jong talent en reserverijders krijgen een kans (overzicht), Williams en Force India geven hun coureurs zelfs helemaal vrijaf. Aan de andere kant rijden de cracks ook gewoon hun rondjes, waaronde Romain Grosjean, die heel hard een positief moment nodig had na zijn weergaloze gestuntel in de laatste twee races. Dat kwam er ook: de Fransman uit Genève was de snelste van allemaal. Niet dat dit per definitie iets zegt bij de tests, maar laten we de Haas-coureur zijn momentje gunnen.

Max Verstappen neemt de honneurs voor Red Bull Racing waar, hij kwam tot een derde tijd.

Grosjean, die bij de GP van Monaco drie plekken gridstraf (en twee strafpunten op zin licentie) krijgt voor het versjteren van de race van Hülkenberg en Gasly, rijdt één testdag. De tweede coureur van Haas wordt nog bekend gemaakt.