Twee jaar cel voor BMW-alcomobilist die duo de vernieling in reed

Een 29-jarige Nijmegenaar heeft 2 jaar celstraf gekregen voor het veroorzaken van een zwaar ongeval. In 2016 verwondde hij twee mensen zwaar toen hij op de vlucht voor de politie en onder invloed van alcohol door rood reed.

De man reed in de nacht van 2 op 3 september met nog vier anderen in zijn BMW 3 Serie Coupé met hoge snelheid door de binnenstad van Nijmegen. Toen hij een stopteken kreeg werd dit genegeerd en ging de Bimmer er met een vaartje van 110 per uur vandoor. Vervolgens reed de man zonder af te remmen door rood, en ramde een van links kruisende Mercedes C-Klasse met Italiaans kenteken. Beide inzittenden - een man en een vrouw - liepen zwaar lichamelijk letsel op.

De rechtbank straft relatief zwaar omdat de dader een onverbeterlijke klootzak van het zuiverste water is. Uiteraard wordt dit niet in dergelijke bewoordingen gecommuniceerd, maar we geven u de feiten:

  • Dader heeft een strafblad
  • Op dit strafblad staat een onherroepelijke veroordeling uit 2013 wegens rijden onder invloed
  • Dader heeft zich nooit een moment om zijn slachtoffers bekommerd
  • Dader heeft op geen enkel moment berouw getoond voor zijn daad
  • Dader deed in plaats daarvan een Walter van Wijngaarden'tje: hij probeerde alle geconstateerde feiten (rood rijden, snelheid, gemeten alcoholgehalte) in twijfel te trekken.

Ja, dan ben je best wel een harteloos stuk vreten. Naast twee jaar celstraf kreeg de dader een rijontzegging van vijf jaar. Ook moet hij aan één van de slachtoffers een schadevergoeding 3.500 euro betalen. Nijmegen: als ze je er niet met de scooter platrijden, dan doen ze het wel met de Bimmer.