Ford vraagt zich af waarom deze Ford GT te koop staat

De Ford GT is wellicht de meest spectaculaire auto die bij de fabrikant vandaan kwam. En u kunt hem niet kopen omdat ze op zijn en pas over twee jaar weer verkocht mogen worden. Toch staat er een te koop.

Ford is nog niet heel lang bezig met het uitleveren van de 500 Ford GT's aan geselecteerde kopers. In Nederland is dat er maar één, die op zijn vroegst over twee jaar op de occasionmarkt komt. Dit komt doordat elke koper een contract ondertekent waarin staat dat hij of zij de auto minimaal 24 maanden in bezit moet houden voordat deze voor meer verkocht mag worden. Daar houdt niet iedereen zich aan.

Eerder bood de Amerikaanse worstelaar John Cena zijn GT te koop aan. Ford was daar niet van gediend en heeft de spierbundel voor het gerecht getrokken. De zaak loopt nog steeds en daar komt vermoedelijk snel een tweede bij. Aankomende zaterdag rolt de nummer 48 van 250 in 2017 geproduceerde GT's het veilingblok op om van eigenaar te wisselen. Als u snel rekent, dan weet u dat 2017 nog geen 24 maanden geleden is en dat dit dus eigenlijk best wel een beetje illegaal is.

De eigenaar heeft sinds de aflevering niet veel meer gedaan dan een ritje naar de supermarkt. Er staat namelijk maar zeven mijl (11,265 kilometer) op de teller. Blijkbaar is dat al genoeg om te bepalen dat de unieke supercar niets voor hem is. We zijn benieuwd of Ford tijdig ingrijpt en de veiling een halt toe laat roepen.