Zie hier de eerste Nederlandse Tesla Model X ambulance

We zien Tesla's steeds vaker in andere jasjes voorbijkomen. Enkele steden hebben hun politie en brandweer al voorzien van de elektrische voertuigen, maar een ambulance was er nog niet. Tot nu.

Op de Rettmobil 2018 beurs in Duitsland heeft UMCG Ambulancezorg de eerste Tesla Model X die levens gaat redden in plaats van nemen in Ambulance-uitvoering getoond. Deze elektrische SUV zal binnenkort ook echt in dienst treden in het noorden des lands.

Hoewel de Tesla huge is, is het eigenlijk geen volwaardige ambulance - achterin liggen wordt wel een probleem wanneer de patiënt beide benen nog heeft - hij wordt als Rapid Responder, oftewel noodvoertuig voor een alleen rijdende ambulanceverpleegkundige ingezet. En daarvoor is hij dan ook uitermate geschikt als zijn moordlustige temperament iets getemd is. Het bereik is meer dan voldoende en als hij 's nachts door de stedelijke straten racet en de ontelbare hoeveelheid snelheidsheuvels negeert (want langere veerweg van de SUV) wordt niemand hier wakker van. 

Allemaal mooi natuurlijk, maar het bedrijf achter de elektrische ambu laat via twitter weten dat ze het milieu het belangrijkst vinden. 

Een laatste puntje is wel dat we nog geen foto's van de binnenkant hebben gezien. Ook laten de bouwers hier nog niets over los. De auto wordt pas medio juli ingezet voor verschillende tests bij diverse teams van het UMCG, dus het zou zomaar kunnen zijn dat dit gedeelte nog niet helemaal klaar voor gebruik is. Of misschien schamen ze zich voor de Autopilot Buddy op het stuur...