De Shelby Series 2 heeft 811 pk

Bijna twintig jaar na de introductie van de Shelby Series 1, komt het bedrijf achter de iconische Cobra met een Series 2. Een zwaar verbeterde en veel krachtigere opvolger.

Dankzij een samenwerking tussen Wingard Motorsports - het bedrijf dat de laatste Series 1 onderdelen opkocht - en Shelby, kunnen we nu kijken naar de Shelby Series 2. Een roadster met een design dat na 19 jaar nagenoeg onveranderd is, maar op vrijwel elk ander punt wel verbeterd is. 

De Series 2 heeft een paar aparte keuzes. Hierbij hoeft u niet te denken aan simpele opties als wel of geen stuurverwarming, maar meer aan dingen als: wilt u de auto van aluminium, titanium of carbon fiber laten maken. Ook de keuze uit de motorisering is een best grote. Wilt u een Ford 427 Windsor V8 uit een Mustang, of toch liever een 427 FE uit Shelby's eigen keuken. Het aantal pk's kan stijgen naar een machtige 811 paarden, wat best veel is voor een klein, licht roadstertje dat ook nog eens 12% lichter is dan z'n voorganger.

Waarschijnlijk kan er daarom ook niet gekozen worden voor ophanging, velgen en remmen. Elke Series 2 krijgt standaard cantilevered suspension, remklauwen met zes zuigers zowel voor als achter en custom 19 inch velgen met Michelin Pilot Cup 2 banden.

De auto's worden alleen gemaakt op bestelling en zijn gelimiteerd tot vier per jaar. Ze worden geleverd als onderdelenpakket en mocht u dat niet willen, dan bestaat er een optie om het hele zwikkie in elkaar te laten schroeven door Wingard.