Aston Martin Vulcans gaan racen tijdens 24 uur van Le Mans

De track-only hypercar gaat zich eindelijk een keer tonen tijdens een echte race. Aston Martin heeft namelijk bekend gemaakt dat een tweetal Vulcans zich binnenkort gaat vertonen op Le Mans

Aston Martin gaat Vulcan eindelijk inzetten voor hetgeen hij gebouwd is: racen. En dan gelijk op een mooi evenement: de 24 uur van Le Mans. Oké, om helemaal duidelijk te zijn gaan de Vulcans niet 24 uur racen, maar doen ze het op een race om het publiek op te warmen. 

De Britten organiseren op het circuit van La Sarthe het Aston Martin Racing Festival waaronder een GT-race van 45 minuten valt. Hierin zullen 38 auto's het tegen elkaar opnemen waaronder Aston Martin Vantage GT2's, GT3's, GT4's en GT1-spec DBR9's.

De Vulcans zullen gaan racen omdat enkele rijke eigenaars bij Aston aangaven dat ze er wel zin in hadden om een keertje in hun eigen auto te rijden. Tenminste, dit vertelde Aston Martin Racing president David King: "We’ve been running the track day program with our customers for a while now and there is a small element wanting to race them. The cars are built to a full-race specification in terms of safety, so we are happy to give them that chance."

Dat de unieke wagens niet meedoen aan de hoofdrace is natuurlijk een beetje een teleurstelling, maar de bezoekers van de 24 uur van Le Mans krijgen wel een hele dikke opwarmer voorgeschoteld. Vulcans zie je immers vrijwel nooit in het echt, laat staan dat ze racen.