Volgende generatie Tesla-superchargers komt deze zomer

In het Twitter-vragenrondje omtrent de Model 3 stipte Elon Musk ook meteen even een volgende innovatie aan: een nieuwe generatie superchargers. Hij verwacht ze aan het eind van de zomer te kunnen uitrollen.

Jarenlang waren Tesla's Superchargers de snelste snelladers die je kon krijgen, en dat zijn ze eigenlijk nog steeds. Overal waar je geen bottleneck hebt, haal je aan het begin van je laadsessie met een supercharger 100 tot 120 kW. Overigens worden door private partijen nu op enkele plekken 150 kW-snelladers geopend, en is er sprake van 350 kW-laders, maar vooralsnog mag dit geen naam hebben.

Echter, stilstand is achteruitgang, en dus bleef Tesla ontwikkelen aan zijn snelladers. De volgende generatie is inmiddels af, en dit is wat Elon Musk erover te zeggen heeft:

Rond dat 'probably' mag u een dikke rode cirkel zetten, maar de kern van de boodschap is helder: Teslarijders krijgen ergens dit/volgend jaar snellere/efficiëntere/luxere/lekkerder ruikende laadzuilen. Over de technische details mag u speculeren.