Laatste Bugatti Chiron rolt in 2024 van de band

De productie van de Bugatti Chiron draait op volle toeren, dit is nummer 100. Per jaar verlaten 70 Chirons de fabriek in Molsheim, wat betekent dat het merk in 2024 door de 500 geplande exemplaren heen is.

Als je een supercarbouwer met maar één model in je portefeuille bent, moet je elke gelegenheid om een fotomomentje te maken benutten. Bugatti maakte onlangs de honderdste Chiron, waarmee het op een vijfde van de geplande productie zit. Dit exemplaar heeft een matdonkerblauwe carbon carrosserie met veel accenten in Italian Red. Rood is ook de kleur die in het interieur domineert, van de kuipstoelen tot het dashboard. De auto gaat - hoe kan het ook anders - naar het Arabische schiereiland. Kosten: €2,85 miljoen 

De gehele Bugatti-crew werd opgetrommeld voor een fotomomentje op het statige landgoed in de Elzas, inclusief de nieuwe baas Stephan Winkelmann, die weer eens onberispelijk in het maatpak was gestoken. Alleen het geïmproviseerde bordje, met een op een standaard getapet velletje handgeschreven papier, ziet er wat knullig uit.

Nederland telt - voor zover bekend - twee Chirons: eentje in handen van Michel Perridon, de ander van Christijan Albers. Je zou denken dat laatstgenoemde even wachtte tot de BPM een stukje gezakt was, maar hij heeft zijn auto (nog) niet op gele platen gezet. Volgens de grapevine krijgt zijn zwart-witte Chiron Monegaskische platen. Ook Afrojack en Jeroen van den Berg hebben er samen één gekocht, de status daarvan is onbekend. Wel werd eerder deze maand een tweede Chiron op Nederlands kenteken gezet, een blauw-witte. Hiermee telt Nederland nu zes moderne Bugatti's op gele platen: 2 Veyrons, 1 Grand Sport,  1 Grand Sport Vitesse, en 2 Chirons.

Met nog 400 te produceren exemplaren kan Bugatti nog een jaartje of zeven vooruit, wat er daarna gebeurt is nog onbekend, maar over een opvolger wordt bij Bugatti volgend jaar beslist. Het is goed mogelijk dat er nog een open versie van de Chiron geïntroduceerd wordt, hoewel Bugatti in dat geval wel het aantal beperkt zal houden. Bij de Veyron Grand Sport werden er te veel begroot, en had Bugatti de grootste moeite ze te slijten.