Parkeren in Amsterdam naar €500 per uur

Elke stad krijgt de gemeenteraad die het verdient, zo ook Amsterdam. Omdat de hoofdstedelingen weer massaal op GroenLinks stemden krijgt de automobilist het onverminderd zwaar. Wie in de binnenstad wil parkeren moet een tweede hypotheek nemen.

As we speak wordt het nieuwe coalitieakkoord van Amsterdam gepresenteerd, met als hoofdpunt de 'Agenda Amsterdam Autoluw'. Auto's moeten opteffen uit het mooie Mokum, en wel heel snel. Amsterdam gaat dit bewerkstelligen door parkeerplaatsen te slopen parkeren onbetaalbaar te maken. Het binnenstedelijke tarief gaat van €5 per uur naar €7,50 per uur, zo snorde de roze buurman op. Mocht u dus van plan zijn om met de auto ergens op de Wallen een Nutellawafel te scoren, neem dan een dikke portemonnee mee. En calculeer genoeg tijd in om u een weg te banen door de miljoenmiljard rolkoffertoeristen die voor een appel en een ei met Easyjet zijn komen binnenvliegen.

GroenLinks, D66 en de PvdA hebben met 23 van de 45 zetels al een meerderheid in de Gemeenteraad, dus Amsterdammers kunnen hun lol op de komende vier jaar. We voorspellen dat tegen de tijd dat de volgende Raad wordt geïnstalleerd, het parkeertarief is opgelopen naar 500 euro per uur en de hele stad een warmtepomp heeft. 

Ter verdediging van de plannen: er worden daadwerkelijk parkeerplekken afgebouwd, tegen 2025 moeten er tot 10.000 plaatsen zijn verdwenen. Op zich is dit helemaal geen slecht streven, maar zorg dan als stad wel voor parkeergelegenheid aan de rand van de stad, met snel en betrouwbaar openbaar vervoer richting het centrum.