Honda bouwde Civic Type R om tot pick-up

Normaliter gaan pre-productie voertuigen gewoon linea recta naar de sloop en blijft er weinig van over. Een groep Honda-engineers besloot een keer wat zinvols te doen met zo'n auto en veranderde hem in een extra nuttige pick-up. 

Een groep werknemers van Honda UK in Swindon hebben enkele weken extra uren gedraaid om een uniek project af te leveren: een Honda Civic Type R pick-up. De eenmalige creatie zou direct als een malle verkopen op de Australische markt waar de typische Ute met extra power nog als een gek verkoopt, maar dat gaat niet gebeuren. Honda heeft andere plannen voor dit karretje. En dan hebben we het niet over grasmaaiers verhuizen tussen opslagplaatsen.

Op die plannen komen we zo terug, want wat direct opvalt aan de auto is dat het team ervoor heeft gekozen om de achtervleugel te laten zitten. Niet erg praktisch zou u denken, maar daar is over nagedacht. De vleugel kan simpel verwijderd en geplaatst worden. Zodoende is die bak aan de achterkant niet alleen voor de lol, maar ook bruikbaar. Verder is alles achter de B-stijl weg gesloopt en vervangen door traanplaat, wat natuurlijk ook lekker praktisch is. Qua motorisatie is er dan weer niets aangepast. Nog steeds hetzelfde twee liter VTEC-blok dat 320 pk en 400 nm produceert. Al die paarden gaan naar de twee voorwielen. 

De combinatie van voorwielaangedreven pick-up met veel pk's geeft Honda de unieke kans om het Nürburgring baanrecord voor dit soort auto's te breken. En daarmee komen we ook weer terug op de plannen van Honda, want om het team een beetje te belonen voor hun extra creativiteit en inzet is de fabrikant op dit moment aan het kijken om ook echt een recordpoging te gaan doen.