Verstappen krijgt geen straf voor achteruitrijden in Monaco

Hoera, Max Verstappen krijgt een keer geen straf van de stewards. De officials in zijn woonplaats bestraffen de Limburger niet voor het achteruitrijden in de eerste vrije training.

Tijdens de vrije training van vandaag, verremde Verstappen zich waardoor zijn wielen op slot sloegen. Hij gleed rechtdoor bij Sainte Devote en moest de auto in z'n achteruit zetten om de baan weer op te komen. Vettel, die in er net aan kwam in z'n Ferrari, kon Max maar net ontwijken door het laatste stuk van de pitstraat te gebruiken. 

Na de actie werd Verstappen op het matje geroepen om zichzelf te verantwoorden. Hij kreeg uiteindelijk geen straf omdat auto's achter hem al met een gele vlag gewaarschuwd waren voor een bolide die buiten de baan stond. Omdat Max' ietwat onhandige actie plaatsvond onder die gele vlag, werd hij beoordeeld als ongevaarlijk voor andere coureurs en werd er dus geen verdere actie ondernomen.

Verstappen reed een tweede tijd achter zijn altijd lachende teamgenoot Daniel Ricciardo. Red Bull verwacht dan ook een heel goed raceweekend te hebben omdat hun achterstand op motorisch gebied nu niet zo veel verschil zal maken.