Citroën ontslaat WRC-stercoureur omdat hij maar blijft crashen

Als werkgever wil je graag dat je personeel een beetje zuinig is op je spulletjes, en bij Citroën is dit niet anders. Het rallyteam van de Franse fabrikant was klaar met coureur Kris Meeke, die de auto's sneller sloopte dan ze gerepareerd konden worden.

De Noord-Ier Meeke was sinds 2013 in dienst van Citroën, en dus bezig aan zijn zesde seizoen voor de Fransen. Na 6 van de 13 rondes kon hij echter zijn biezen pakken, volgens zijn teambaas Pierre Budar "due to an excessively high number of crashes".

Meeke klapte afgelopen week in de rally van Portugal tegen een boom, in wat zijn laatste optreden voor Citroën is geweest. Op zich is het niet onlogisch dat je werkgever je eruit bonjourt als je meer brokken maakt dan prestaties levert, we zien het in de F1 doorlopend: ook bij het ontslag van Jolyon Palmer en Daniil Kvyat speelde de hoge reparatiedruk een rol.

Een schrale troost voor Meeke: Citroën heeft al eerder een rallycoureur gehad die best veel crashte, en die rijdt momenteel nog gewoon in de F1 voor een topteam...Hieronder de crash die de emmer bij Citroën deed overlopen. Dat, en het gegeven dat het als enige ingeschreven team dit jaar nog geen rally gewonnen heeft. Vorig jaar pakte Meeke wel een overwinning voor Citroën, op vrij spectaculaire wijze.