Nissan maakt de Leaf dakloos en dat doet pijn

Om te vieren dat Nissan 100.000 Leafs in Japan heeft verkocht, komen de Japanners nu met een dakloze versie waar helemaal niemand om gevraagd heeft en die niemand wil zien.

Gelukkig kunnen we blind typen want we moesten de ogen uitwassen met zoutzuur na het zien van Nissans laatste creatie: de Nissan Leaf Open Car. De dakloze Leaf werd gemaakt om werknemers te verblinden te vieren dat de normale Leaf een doorslaand succes is en al meer dan een 100.000 keer verkocht is in thuisland Japan. 

De kar werd gepresenteerd tijdens een forum over een emissieloze samenleving in Tokio. Een publiek van ongeveer honderd mensen, die nu allemaal blind zijn waaronder enkele hoge piefen van de overheid en uit het bedrijfsleven, mocht de auto als eerste bewonderen. 

Gelukkig gaat het hier om een concept en daar blijft het hopelijk bij. Nissan heeft verder nog niets bekendgemaakt over de auto. We hebben dus geen idee waarom deze ineens maar twee deuren heeft en of er iets van een dak teruggeplaatst kan worden. Voor het gemak gaan we er maar vanuit dat ook Nissan bij oplevering gelijk wist dat er al genoeg tijd verspild was aan het maken van dit ding, en dat ze het hem ergens in een donkere hoek achterin een magazijn onder een stofdoek een stille dood laten sterven.