Verstappen tweede en gecrasht in Vrije Training Monaco

Net als op donderdag, toen de eerst twee vrije trainingen werden afgewerkt op de straten van Monaco, zijn Max Verstappen en Daniel Ricciardo heer en meester. Vlak voor het einde van de sessie stuurt Max echter net mis en raakt de muur.

De zilveren pijlen komen er niet aan te pas op de winkelstraten van Monaco. De wagens van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas rijden op de plaats waar we op hogesnelheidscircuits de Red Bulls terugvinden: plaats vijf en zes. Vooraan rijdt vrijwel de gehele vrije training Max Verstappen. Hij woont in Monaco (maar dat 'geluk' hebben vrijwel alle coureurs) en heeft iets goed te maken na wat touchés met de muren in voorgaande jaren. Dit jaar is de Red Bull Racing RB14 perfect om te domineren in Monaco. 

Ook Daniel Ricciardo laat zien dat hij echt een goede coureur is. In VT1 en -2 op donderdag was hij steeds een tandje sneller dan Verstappen, nu is de Limburger sneller dan zijn Australische ploegmaat.

Opvallend is de zevende stek van Brendon Hartley. De Nieuw Zeelander, over wie geruchten opduiken dat Toro Rosso (in de persoon van Red Bull strategiebaas Helmut Marko) hem wil vervangen, rijdt de zevende tijd. Eveneens bijzonder is de achtste stek van Sergey Sirotkin in zijn Williams. De beide rijders staan ruim een halve seconde voor hun ploegenoten. Later in de sessie weet Pierre Gasly zich achter Hartley te zetten, maar Sirotkin blijft ver voor Stroll.

Hoewel de muren en vangrails in Monaco altijd op een paar centimeter van de auto zitten raakt aanvankelijk niemand de muur. Met nog tien minuten op de klok raakt Max Verstappen echter de muur bij het uitrijden van het zwembad. Zijn linkervoorwielophanging breekt daarbij. De sessie wordt meteen stilgelegd. Bekijk de video hieronder.

Eén en ander betekent dat Max niet bovenaan eindigt, het is namelijk Ricciardo die in de laatste vier minuten van de sessie de snelste tijd pakt. Dubbel balen voor Verstappen. Daarnaast is het niet fijn voor het team: de monteurs hebben maar een paar hectische uren om de auto weer klaar te maken voor de kwalificatie. 

Update. De auto van Max heeft problemen met de versnellingsbak. Niet op tijd klaar voor de kwali. Hij start achteraan.