Christian Horner: "Max Verstappen moet minder zijn best doen"

Talent heeft Max Verstappen genoeg volgens zijn teambaas Christian Horner, maar hij moet zijn aanpak veranderen. Hij moet wat vaker naar Daniel Ricciardo kijken, die weet wanneer hij even in moet houden.

De overwinning van Daniel Ricciardo overschaduwt de negende plaats van Max Verstappen in Monaco compleet. De Limburger kan een perfecte race gereden hebben vanaf de twintigste startplaats, maar dankzij het kostbare stuurfoutje in de laatste vrije training zijn alle ogen weer op Max gericht. Hij heeft een moeizaam jaar met teveel fouten in alle zes de raceweekends.

Christian Horner twijfelt gelukkig nog niet aan Verstappen: "Max has an abundance of talent and has had some harsh lessons this year." De teambaas van Red Bull Racing denkt dat Max er goed aan doet om zijn benadering van het rijden te veranderen. Daarvoor moet hij naar Daniel Ricciardo kijken. Ook strategiechef Helmut Marko had woorden van gelijke strekking over het weekend in Monaco: "Max moet leren om niet altijd volgas te gaan."

Het is tijd voor een rondje CTRL-ALT-DEL voor Max. Horner: "He's very aware. We talk weekly. He'll be in the factory this week. What frustrates him is he's working harder than ever and it feels like he is just trying a bit too hard at the moment. When you get into a spiral you try harder. He needs to hit the reset button."

Horner wijst erop dat Verstappen nog jong is en al superjong in een F1-wagen is gezet, waardoor zijn leercurve veel beter zichtbaar is dan die van andere coureurs. "Max arrived in F1 very quickly and he is doing his learning in a very public arena. Most guys will have gone through this in the lower formulae and he is having to deal with it in a very public arena and I am sure he will emerge on the other side."

De Grand Prix van Canada is de volgende op de kalender. Vorig jaar wist Max met een briljante start naar P2 te rijden. Toen waren alle ogen echter gericht op de Renaultmotor die ermee kapte na een paar rondes.