Red Bull: motordeal belangrijker dan Ricciardo's contract

Red Bull Racing is in gesprek met Honda over het gebruik van hun motorblok volgend jaar. Het wel of niet rondkrijgen van deze deal is op dit moment belangrijker dan het vastleggen van Daniël Ricciardo voor aankomende jaren.

Na de winst van afgelopen weekend in Monaco is de prijs van Ricciardo wederom gestegen. Je zou dan ook zeggen dat Red Bull hem zo snel mogelijk wil vastleggen voor volgende seizoenen, maar niets blijkt minder waar. Teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat de coureur en zijn contract voorlopig op de tweede plaats op de prioriteitenlijst staan. Eerst moet het team weten welke motor ze volgend seizoen gaan gebruiken, daarna gaan ze om tafel met de coureur.

De keuze voor een nieuwe motor is lastig voor Red Bull. Ze hebben al meerdere malen bij Renault aangegeven dat ze niet blij zijn met de prestaties van het blok. Het blijft een doorn in het oog dat ze nog steeds de Mercedessen en Ferarri's niet bij kunnen houden. Maar overstappen naar Honda is niet zomaar iets. Honda is sinds 2015 weer terug in de F1 en heeft nou niet bepaald de beste prestaties neergezet met McLaren. Dit jaar doen ze het gelukkig beter met Torro Rosso en die kennis maakt het voor Red Bull aantrekkelijk om naar Honda als alternatief te kijken. 

Aan de andere kant is Renault op dit moment niet bepaald blij met Red Bull als klant. De motorleverancier wil graag weten hoe de vlag erbij hangt, maar krijgt dit niet te horen. Horner heeft de uiteindelijke keuze verder uitgesteld omdat hij beide motoren goed wil vergelijken na de updates tijdens de GP van Canada. Hij hoopt erop dat een van de twee als overduidelijke winnaar uit de bus komt. "It will all depend on the data. We're about a month or so away. End of June, beginning of July is the timescale we've always talked about," vertelt hij tegen Motorsport.

Natuurlijk is Ricciardo niet helemaal uit het oog verloren, maar zijn deal heeft simpelweg iets minder haast. Hoewel de prijs van de coureur na elke race lijkt te stijgen, denkt Red Bull dat hun waarde tegenover de Australiër ook beter wordt. Hij behaalt de winst immers in een auto van het team.

"You could say that made Daniel more expensive, it has put his value up, or it's put the team in a stronger position in terms of valuable potential to him. The reality is finding a solution to conclude a deal with Daniel in the next couple of months," aldus Horner.