Geluksvogels kunnen deze Bentley S1 Continental Drophead Coupe kopen

De huidige Bentleys mogen brute W12- en V8-machines zijn die voornamelijk voetballers aanspreken. Ooit was het een extreem chique auto. Kijk maar naar deze S1 Continental Drophead Coupe die binnenkort geveild wordt.

Een ander verschil tussen de S1 en de rest van de Bentleys met de naam Continental is de bulletproof Rolls-Royce zes-in-lijn die de auto aandrijft. De motor heeft 4,9 liter inhoud en gaf de auto een topsnelheid die rond de tweehonderd kilometer per uur moet hebben gelegen. We schrijven in de verleden tijd omdat ongetwijfeld niemand dat vandaag de dag nog uit wil proberen in een 62 jaar oude auto.

De auto heeft een stevig buizenchassis dat uit vierkanten bij elkaar gelast is en de cabrio veel stevigheid geeft. Ook bijzonder is de elektrisch verstelbare achtervering: met een schakelaar op het stuur kan die harder gezet worden om sportiever te rijden, het is tenslotte een Bentley.

De Drophead werd als stand-alone model gebouwd bij Rolls-Royce' eigen coachbuilders van Park Ward. Het is dus geen omgebouwde S1, maar een van de grond af als cabrio ontworpen auto.

Dit exemplaar wordt binnenkort in Monterey geveild door RM Sotheby's. Het heeft volgens de aanbieders maar 52.000 mijl (83.700 km) gelopen, wat ons wat weinig lijkt voor een zes decennia oude auto. Helaas hebben de veilingmeesters nog geen richtprijs voor de auto gegeven.