Verstappen krijgt misschien geen motorupgrade in Canada

Voor de aankomende Grand Prix van Canada staat er een sterkere krachtbron klaar voor alle teams die een Renaultblok gebruiken. Maar Red Bull gaat er misschien niet mee rijden.

Renault heeft een geüpgraded motorblok klaar staan voor gebruik tijdens de Grand Prix van Canada. Alle teams die de blokken van de fabrikant gebruiken, hebben in theorie toegang tot de verbeterde versie, maar of ze er ook allemaal gebruik van gaan maken is nog maar de vraag

Renault geeft aan dat het wellicht niet zo verstandig is om de coureurs van Red Bull Racing harder te laten rijden. Niet omdat ze dit niet kunnen, maar omdat de inzet van het verbeterde blok te vroeg is. Er is al een flink aantal onderdelen vervangen en de nu gebruikte blokken draaiden allemaal zeer verschillende kilometers. Dit geldt niet alleen voor Red Bull, maar ook voor McLaren. Daarom weet Renault nog niet zeker wanneer ze de nieuwe motoren bij de verschillende teams gaan inbouwen. Op het eigen team na dan. Beide Renaults starten in Canada met de nieuwe motor.

Renaultbaas Cyril Abiteboul vertelt tegen Autosport.com: "We have yet to confirm the introduction, because the mileage is not the same across all cars, so we will see where and when exactly we will introduce that new spec. That's the plan, but not sure it's actually the best to introduce it in all six cars, in particular Red Bull. We need to look into that."

Renault zegt dat vooral de motor zelf ietsjes beter presteert. Het toegenomen vermogen zal niet heel veel zijn, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is elk beetje zeer welkom. Als dat niet gebeurt, is het mogelijk dat de Red Bulls nog verder achterlopen op de Ferrari's en Mercedessen die hoogstwaarschijnlijk wel met updates komen voor de aankomende race. Daarnaast hoopt hij heel erg op een betrouwbare MGU-K nadat die van Daniël Ricciardo tijdens de race in Monaco kapot ging.  

Ricciardo heeft op dit moment alle elektronica al een keer laten vervangen. Als er nog een keer een nieuwe MGU-K geplaatst wordt, zal daar een gridstraf van tien plaatsen op staan. Verstappen pakte deze penalty in Monaco al omdat hij daar de race begon met zijn derde MGU-K. De straf viel toen in het niet omdat hij toch al vanaf de laatste positie startte.