Hamilton: geen plek voor Ricciardo bij Mercedes en Ferrari

Naar welk team gaat Daniel Ricciardo volgend jaar? Blijft hij zitten of stapt hij over naar Mercedes of Ferrari? Het is de vraag die de F1 al een tijd bezighoudt, maar Lewis Hamilton heeft het antwoord: er valt niets te kiezen voor de Red Bull-coureur. 

Ricciardo heeft vrijwel zijn hele Formule 1-carriere doorgebracht onder de vleugels van de rode stier, maar dat kan eind dit seizoen zomaar ten einde komen. Het contract van de Australische coureur loopt af en gezien zijn niet onverdienstelijke prestaties van de afgelopen periode, zou hij een goede kans maken op een stoeltje bij Mercedes of Ferrari. Zeker omdat daar ook contracten op hetzelfde moment aflopen.

Maar Ricciardo blijft zitten waar hij zit volgens Lewis Hamilton. Hoewel ook zijn contract bij Mercedes dit jaar eindigt, ziet hij het niet gebeuren dat hij of zijn teamgenoot Valtteri Bottas (wiens contract ook niet verder gaat dan 2018) hun stoeltjes zullen afstaan aan Daniel. Daarnaast is er een kans dat Ferrari in 2019 niet verder gaat met Kimi Raikkonen, maar ook dit ziet Hamilton niet voor zich. Volgens hem rijdt de Fin erg goed in de Ferrari en zal er voor het team geen aanleiding zijn om Ricciardo op zijn plek neer te zetten.

"Obviously in the top area there's only Ferrari and Red Bull and Mercedes that he could consider. But currently here that's unlikely. I don't think that's going to happen. And if you look at Ferrari, I imagine Kimi's going to want to continue - and why not? He's driving really well this year and he doesn't seem to be ageing. I'm sure he'll go for a little bit longer." vertelt Lewis tegen Motorsport.

Volgens de meervoudig Formule 1-kampioen heeft Ricciardo logischerwijs maar één keuze: zoveel mogelijk uit de onderhandelingen met Red Bull Racing slepen. Op dit moment presteert hij beter dan Verstappen, maar verdient hij beduidend minder en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij is de beste coureur van het team en daar zou hij ook naar betaald moeten worden, althans dat vindt Lewis.

Daarnaast denkt Hamilton dat Red Bull, ondanks al het gedoe met de Renaultmotor,  helemaal geen slecht team is om bij te horen.Het is een kwestie van tijd voordat dat probleem zichzelf oplost: "If at some stage they get an engine, they're going to be even closer in the mix with us."

 Als advies geeft hij de Australiër dan ook mee om vooral zo door te gaan. Hij gaat zeker nog meer races winnen en dat is alleen maar goed voor zijn waarde.