Kapitaalinjectie voor Nederlandse Porsche elektrocuteerder

De Nederlanders die hebben bewezen dat klassieke Porsches prima tot elektrische auto's omgebouwd kunnen worden, krijgen een kapitaalinjectie van drie ton van een anonieme Nederlandse investeerder

De Nederlanders van Voitures Extravert die zich als opwerpen als nobele Porscheredders, hebben een investering van €300.000,- gekregen van een investeerder. Toevallig ongeveer het bedrag dat een Quintessenza SE, SE-RS of TE kost voor een geïnteresseerde koper. En zo'n auto kopen kan natuurlijk ook als investering in het bedrijf gezien worden, want zonder verkopen gaat het licht evengoed uit.

Maar goed, de heren achter Voitures Extravert zijn razend blij met de extra poet op de bankrekening. Met het geld is het bedrijf van plan om het prototype volledig af te ronden en om alles op de rit te krijgen om de productie ook daadwerkelijk te starten. Het doel is om voor het einde van 2018 vijf elektrische platgeslagen kevers op de weg te hebben. De productie moet in de komende jaren gestaag doorgroeien naar ongeveer veertig stuks per jaar.

Het unieke achter deze startup is dat ze alleen klassieke Porsches nemen die eigenlijk rijp zijn voor de sloop. Een in goede staat verkerende 911 is voor hen niets waard. Ze gaan alleen aan de slag met losse onderdelen of complete auto's die niemand meer wil hebben. Deze restaureren ze dan naar een model dat vergelijkbaar is met een auto die in het geboortejaar van de band kwam rollen. Het enige verschil is dat er geen benzinemotor meer onder de achterklep ligt, maar dat de auto wordt aangedreven door elektromotoren.

Ook dat is op een speciale manier opgepakt. Verwacht namelijk niet dat de auto net zo snel optrekt als een Tesla Roadster of iets dergelijks. Nee, de prestaties van de elektromotoren zijn zo afgesteld dat ze vrijwel hetzelfde zijn als de oude geplette kever die nog aangedreven wordt door een dinosaurusverbrander. Qua wegligging is wel het een en ander aangepast. Denk hierbij aan een 50:50 gewichtsverdeling en een compleet nieuwe ophanging. 

Aan het einde van de rit zijn de auto's van Voitures Extravert gewoon klassieke Porsches in een goede staat, alleen missen de uitlaten. Kopen kan nog niet, reserveren wel. Voor een aanbetaling van 50.000 euro (en daarna een eenmalige betaling van €249.990) heeft u hopelijk voor het einde van dit jaar nog een Quintessenza SE-RS voor de deur staan.