Grote Prijs van Canada krijgt derde DRS-zone

Brede auto's, krappe circuits, vuile lucht, het zorgt voor minder inhaalacties, en juist voor die acties kijken we Formule 1. Met hoop op meer spektakel heeft de FIA een derde DRS-zone toegevoegd aan het Canadese circuit voor de race van dit weekend.

De FIA zit nog steeds met het inhaalprobleem van de Formule 1 in z'n maag en probeert er van alles aan te doen om de races toch spectaculair te maken. Het probleem van de downforce en de vuile lucht achter auto's kan niet zomaar opgelost worden, dus zoekt men heil in de DRS-zones. Eerder dit jaar voegde de FIA al een extra zone toe in Australië, en verlengde ze er één in Spanje. Beide hadden niet heel erg veel effect op de uitkomst van de race, maar toch deed het blijkbaar voldoende om het nog een keertje te proberen.

Op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal komt er dit weekend ook een extra DRS-zone. Deze komt op het redelijk lange rechte stuk  tussen bocht zeven en acht. De overige twee zones liggen tussen bocht twaalf en dertien en langs start/finish. Met de toevoeging van de derde DRS-zone bestaat bijna het halve circuit uit plaatsen waar extra snelheid ingezet kan worden. Laten we hopen dat Max en Ricciardo (ondanks z'n gridstraf) er veel profijt van hebben.