Veel voor weinig: de nieuwe Peugeot 508 SW

Leaserijders en mensen die veel auto voor weinig geld willen hebben, opgelet. Peugeot komt met een nieuwe break, shooting brake, stationwagen: de Peugeot 508 SW. Ook hier heeft u weer genoeg ruimte om achterin te zitten terwijl u langs de snelweg staat.

De Peugeot occasions, elk jaar blijven ze als warme broodjes verkopen. Niet gek want ook met deze nieuwe 508 SW krijgt u heel veel waar voor uw geld. Maar waar Peugeot deze keer extra op wil focussen is het strakke design van de wagen. Goed gevulde wielkasten, geen dakantenne en geen frame meer om de deurramen. Het is allemaal nieuw. Aan de voorkant vinden we een 'strakke' vormgeving met full-led koplampen, wat aan de achterkant wordt herhaald met een lichtbalk die over de hele breedte van de wagen getrokken is. In dit geval zeggen we vooral: bekijk de foto's en oordeel zelf.

Binnenin is er ook heel veel mogelijk. Daar kunt u kiezen uit een waslijst van opties en nieuwe technologieën waaronder ergonomische stoelen en het nieuwste i-Cockpitsysteem. Daarbij heeft de 508 SW volgens Peugeot als enige in de klasse nachtvisie (infrarood camera die beeld op het scherm in het dashboard projecteert). Helaas is het qua motorisering allemaal een stuk minder boeiend. Opvallend hierin is dat Peugeot vol, maar dan ook echt vol inzet op diesel. Er komen maar twee benzineslurpende 1.6 PureTech motoren (180/225 pk) en maar liefst vier dieselverbrandende HDI brommers. twee met 1,5 liter (130 pk) en twee met 2 liter inhoud (180 pk).

De auto zal op de autoshow van Parijs voor het eerst getoond worden en staat vanaf januari 2019 in de showroom.