Red Bull: nog deze maand duidelijkheid over motor voor 2019

Voor Red Bull hangen dit seizoen twee cruciale vragen boven het hoofd: 'wat doen we met Daniel Ricciardo?', en 'met welke motor gaan we volgend jaar rijden?'. Op beide vragen komt nog deze maand antwoord.

Red Bull Racing heeft zichzelf een deadline opgelegd: voor de GP van Oostenrijk (op 1 juli) wil het beide bovengenoemde issues uit de weg hebben. Voor het geval Ricciardo aan het einde van dit seizoen vertrekt moet er een tweede rijder gecontracteerd worden bij de hoofdmacht. Carlos Sainz lijkt de beste papieren te hebben, tenzij Max Verstappen een Prost'je doet, en de Spanjaard met wie hij niet al te warme banden heeft wegveto't. 

Wellicht nog presserender is de keuze voor de motorpartner: zowel Renault als Honda (de twee realistische opties) moeten zo spoedig mogelijk duidelijkheid hebben om zich in te kunnen stellen op een team meer of minder. De motoronderdelen zijn niet bepaald massaproductie.

Helmut Marko zegt over de kwestie tegen Motorsport: "We're in talks. Our internal schedule plans that we want to have a decision on the engine issue by the Grand Prix in Austria. If possible, then also on the driver. I'm sure there'll be a decision in Austria. There's not that many possibilities.

Voor Red Bull gaat de komende race in Canada een belangrijke worden: het team dat tussen 2010 en 2013 met Renault kampioen werd, en daarna nooit meer, gaf in april al aan meer te verwachten van de Fransen dan nu wordt geleverd. Later die maand vingen de officiële gesprekken met Honda aan. Honda neemt sowieso een verbeterde motor mee, dus de data van klantteam Toro Rosso gaan nauwgezet geanalyseerd worden. Hierna heeft de Red Bull-familie nog vier weken en de GP van Frankrijk ertussenin om tot een beslissing te komen.

Faites-vos jeux!