Porsche 911 Speedster Concept heeft meer dan 500 pk

Porsche heeft ter gelegenheid van zijn 70-jarige bestaan een puur 911-concept gemaakt, dat de historisch verantwoorde naam Speedster draagt. En ja, ze gaan hem bouwen.

Het studiemodel is een voorloper is op een volgend jaar te lanceren gelimiteerde uitzwaaiversie van de huidige 991-generatie (hoewel Porsche officieel zegt 'de beslissing nog te moeten nemen'). De two-tone open 911 heeft een kortere en plattere voorruit, veel exotische materialen en heel funky, retro buitenspiegels.

De aandrijflijn komt uit Weissach, waar Porsche Motorsport de GT3 (RS) en de GT2 RS smeedt, maar de carrosserie heeft in tegenstelling tot de RS-modellen geen gaten in de heupen. De body is afkomstig van de Carrera 4 Cabriolet, en dus breed maar glad. De vleugels, motorkap en de grote bagageklep voor zijn van koolstofvezel, op de kap voor zien we centraal een grote zilveren tankdop en twee snelsluiters aan de zijkanten.

Over vermogens zegt Porsche niets, maar het ligt voor de hand dat de 4.0 zescilinder boxer onder de kap ligt. Waarschijnlijk met de 520 paarden uit de GT3 RS. We zullen het volgend jaar zien. Voor nu adviseren we u vooral even naar de sexy lijnen te kijken. Porsche stelt wederom niet teleur.

Porsche maakte van de vorige generatie 911 (997) ook een Speedster. Het model dat in 2010 uitkwam, was gelimiteerd tot een heel symbolische 356 modellen. Want Porsche heeft iets met nummers. We vermoeden dat het met deze generatie wel eens net zo zou kunnen gaan.