Dankzij dit supermodel reed niet Ricciardo, maar Verstappen de snelste ronde

Gisteren won Sebastian Vettel de wellicht saaiste GP van Canada ooit. Na de race ging het vooral over Vitiligo-model Winnie Harlow, die een ronde te vroeg met het zwart-wit geblokt stond te zwaaien.

De race van gisteren kende twee boeiende momenten: de crash in de eerste ronde tussen Stroll en Hartley (laatstgenoemde kreeg na een check de all clear van de doktoren) en de slotfase, waarin Max Verstappen akelig dichtbij Valtteri Bottas kwam en Winnie Harlow al bij het ingaan van de slotronde met de finishvlag stond te zwaaien.

Door de vlagfaal werd - conform de FIA-reglementen - de eindstand bepaald op hoe de auto's aan het einde van ronde 68 over de streep kwamen (de volledige race telt 70 ronden). Hierdoor werd Ricciardo's banger van 1:13.835 uit de boeken gestreept, en pakte Max Verstappen met 1:13.864 de snelste ronde. In beide gevallen was het ronderecord uit 2004 blijven staan: destijds stuurde Rubens Barichello zijn Ferrari in 1:13.622 over het Circuit Gilles Villeneuve.

Nu buitelt de hele wereld over Harlow heen, maar we moeten toch even een lans breken voor het model. De kans dat ze heel random op eigen houtje met de vlag heeft gezwaaid lijkt ons minimaal, te meer omdat de dame werkelijk nul persoonlijke interesse in de sport heeft. De fout moeten we dus eerder zoeken bij de raceleiding, maar Harlow was zichtbaar, en is nu kop van Jut.

Zijn wij overigens de enigen die het raar vinden dat de grid girls personae non gratae zijn op het F1-asfalt, maar er wel een model wordt uitgenodigd om met de finishvlag te pronken?

De laatste keer dat het fout ging met het zwart-wit geblokt was tijdens de GP van Brazilië in 2002, toen voetbal-ster Pele domweg te laat in de blagtoren stond om racewinnaar Schumacher af te vlaggen.