Zomertrend van 2018: begraaf je dierbaren in een auto

Vroeger stopten we onze doden nog gewoon in een kist. Of een urn. Maar dat is al lang niet meer voldoende in een tijd waarin alles custom en individueel moet. Dus bestel je je dooien in hun auto ter aarde, wanneer ze dat willen.

Toen een Nigeriaanse man zijn zoon vroeg hem na zijn dood in zijn BMW X6 te begraven, hoefde deze hier niet lang over na te denken. 'Tuurlijk pa, als jij dat wilt, dan doen we dat'. En zo zien we een grote BMW-SUV de grond in verdwijnen, daar waar hij volgens sommigen ook thuishoort. 

Het opmerkelijke begraafritueel staat echter niet op zichzelf. In het verleden zagen we diverse malen op verschillende continenten mensen in  hun auto begraven worden. Zo was er de Chinees die zich onlangs met zijn Hyundai Sonata in het graf liet takelen...

...en een andere Chinees die zich met zijn kleine hatchback in een tunneltje liet begraven (video). Maar ook op het Amerikaanse continent laten mensen zich met blik en al hun graf intakelen. In 2009 ging de Amerikaan Lonnie Holloway met zijn 1973 Pontiac Catalina (en zijn wapens) de grond in:

En dan hebben we nog een excentrieke Braziliaanse rijkaard met de naam Graaf (ghe) Scarpa. Hij begroef zijn peperdure Bentley Flying Spur om er na zijn dood in rond te kunnen rijden...of toch niet? Enkele dagen na het nieuws kwam naar buiten dat het een grote publiciteitsstunt was om mensen na te laten denken over orgaandonatie. U ziet dat campagnes omtrent dit thema ook succesvol kunnen zijn.