Post-it maker 3M zet klacht tegen F1 door

Aan het einde van het vorige F1-seizoen werd het oude vertrouwde logo vervangen door een moderne variant. Los van wat je ervan vindt: hij lijkt wel heel erg op dat van de Futuro-lijn van megabedrijf 3M. Zij dienen nu een klacht in. 

3M had begin 2017 een pan-Europees handelsmerk op de therapeutische Futuro-lijn aangevraagd. Aan het einde van dat jaar kwam F1 met zijn nieuwe logo op de proppen, iets dat bij 3M niet onopgemerkt voorbij ging. In januari gaven ze aan zich te beraden op de situatie, en eind mei werd een daadwerkelijke klacht geformuleerd bij het EUIPO, de organisatie die het intellectuele eigendom regelt. We zouden het graag even checken, ware het niet dat de website van de organisatie harder zuigt dan een klasse 5 tornado en alleen maar time outs geeft.

Het vorige logo, dat 23 jaar dienst deed, en de kijker heel slim op verschillende manieren 'F1' deed lezen kan misschien wel weer uit de mottenballen. Tenzij de partijen tot een schikking komen, maar terugdeinzen zal 3M zeker niet doen. Het bedrijf is dan ook vele malen groter dan Liberty Media / de FOM. Vorig jaar draaide 3M een winst van $7,5 miljard, op de beurs is het $123 miljard waard.

Volgens de Telegraph duurt het doorgaans zo'n 4 maanden tot de EUIPO met een uitspraak komt, dus eind september weten we hopelijk meer. We gokken dat reclamebureau Wieden & Kennedy, dat het nieuwste F1-logo maakte, niet weer in de arm wordt genomen als het tot een herstyling komt.