Mercedes stopt nog meer pk's in zijn kappersauto

Enkele jaren geleden veranderde de SLK in de SLC. De kleinste cabrio van de Duitsers kreeg ook een AMG Light-versie, de SLC 43 met 367 pk. Nu wordt de V6 wat verder opgeschroefd qua vermogen.

Vroeger had je de SLK 55 AMG, een piepklein autootje waar Mercedes-AMG doodleuk een loeizware 5,4 liter V8 in lepelde. Met de introductie van de SLC 43 gingen de scherpe kantjes er enigszins van af, maar over 367 pk in een mini-SL hoef je nou niet bepaald te klagen, lijkt ons zo.

Toch heeft de Amerikaanse afdeling van Mercedes-Benz voor het modeljaar 2019 onderhuids wat wijzigingen doorgevoerd: de SLC 43 levert nu 390 pk en 520 Nm. Een nieuwe 0-100 tijd krijgen we niet gevoerd, maar de voorganger deed er 4,7 seconden over, dus misschien dat er een tiende of twee afgeknabbeld zijn.

We hebben van de Europese tak van Mercedes-Benz nog niets gehoord, maar het ligt voor de hand dat de vermogensstijging niet alleen aan de Amerikanen voorbehouden blijft. Te meer omdat de C43 ook al een bump kreeg. Met de bijna 400 paarden zal de SLC helemaal gereed zijn om de strijd aan te gaan met de nieuwe BMW Z4, die eind augustus op Pebble Beach zijn debuut beleeft.