Marko: "Verstappen heeft vervelende critici de mond gesnoerd".

Red Bull-strateeg Helmut Marko is blij dat beide auto's voor de verandering eens heel over de finishlijn kwamen in Canada. Daarnaast denkt hij dat Max duidelijke taal naar zijn critici heeft gesproken door het hele weekend scherp te rijden.

Max Verstappen is klaar met het gezeik over hem en het feit dat al zijn acties onder een vergrootglas liggen. Hij dreigde afgelopen weekend dan ook met een kopstoot als mensen nog van dat soort vragen aan hem durfde te stellen. Hoewel de vraag nooit gesteld is, heeft Max in Canada toch het best mogelijke antwoord gegeven volgens zijn teambaas Helmut Marko.

"Generally for the whole team it's a real relief to have both cars in the finish. One podium, one fourth. And also, for Max, all these stupid critics are stopping. He did the best time in practice three times, he qualified third, and he didn't do anything wrong, not one little bit of damage, not even a rim. So that's what we expect from him, and I'm sure there will come more races like that. "He delivered, so I think he gave the right answer," vertelde de Red Bull-strateeg aan Motorsport.

Marko was ook erg goed te spreken over Max en de algemene prestaties van het team dit weekend, daarnaast denkt hij ook dat de snelheid er goed inzit bij beide coureurs. Dit werd bewezen door Daniel Ricciardo die eigenlijk de snelste ronde van de race tijdens de laatste lap pakte. Deze werd hem helaas afgenomen omdat de vriendin van Hamilton te vroeg afgevlagde. Hierdoor ging deze titel naar Max, die dus eigenlijk de op een na snelste tijd van de race neergezet had.

Maar Verstappen was ook keihard aan het inlopen op Bottas en had hem wellicht nog kunnen pakken als de race wat langer door was gegaan. Hij eindigde op een tiende seconde na de Mercedes op de derde positie. Marko denkt dan ook dat ze dit weekend een goede strategie hebben aangehouden en dat deze de reden was waardoor Ricciardo Hamilton kon inhalen. Maar hij zet er toch een kleine kanttekening bij: ze hadden wellicht iets eerder de aanval moeten openen om net dat tikkeltje hoger te eindigen.