LIVESTREAM. De 24 uur van Le Mans 2018

Mesdames et messieurs! Over een uurtje gaan we beginnen aan dé lange afstandsrace der lange afstandraces: de 24 uur van Le Mans. Autobahn leidt u door het komende etmaal.

Het 13,626 km lange Circuit de la Sarthe is opgedeeld in 9 zones, met 35 marshallposten, die direct op elk klein of groot ongelukje kunnen reageren. De race volgen via TV kan op Eurosport of RTL 7, hoewel u dan wel veel reclameblokken moet doorstaan. Internetstreams bieden in dat geval soelaas, hoewel de meeste hiervan niet helemaal legaal zijn. Dit betekent dat u tegen de start het beste even op Youtube kunt zoeken, en filteren op live streams. Deze Nederlander is sowieso live:

Een legalere optie is op de officiële site €9,99 neertellen voor een premium pack om de race te volgen, verzorgd door de organisator ACO. Wie het voor gratis wil doen kan hier via tekst een liveblog volgen. Ook de FIA biedt een liveblog en -stream aan, zij het niet allemaal gratis. Deze vindt u hier.

Toyota deelt de beelden van de onboard camera's op de TS050 via haar site. olieboer Motul heeft onboardbeelden uit de Rebellion LMP1. Porsche Motorsport heeft een live-muur op haar site, waar tweetjes, Insta's en andere socialdingen worden geaggregeerd. Luisteren kan via Radio Le Mans, met immer vakkundig commentaar. Live timing en uitslagen vindt u op deze pagina.

Elke rechtgeaarde Le Mans-fan heeft hem al lang en breed uitgeprint op A2-formaat: de spotters guide met alle deelnemende teams, rijders, nummers, en hun onderscheidende kenmerken. Mocht u hem nog niet in de pocket hebben: hij is hier te downloaden (PDF). Bonne voyage, et allez les Alonsos et les Giedos