Fifth Gear staat op uit de dood

Top Gear sterft opnieuw een langzame dood nu Joey Matt LeBlanc vertrekt, en de heren van The Grand Tour kunnen maar niet uitvinden hoe ze een goeie show kunnen maken. Er is dus ruimte voor iets nieuws. Of iets ouds, iets heel ouds in dit geval.

In een tv-landschap dat geplaagd wordt door verzonnen kijkcijfers en aan alle kanten wordt ingehaald door iets wat ze daar net leren kennen: het internet, is er ruimte ontstaan voor een goede show over auto's. Omdat we op zondagavond de tv niet meer op BBC 2 afstemmen en we ook Amazon Prime amper weten te vinden, denken de makers van Fifth Gear dat zij ons wel kunnen bereiken. Dat deden ze ugh jaar geleden immers ook met matig succes.

Okay, ugh jaar is misschien wat overdreven, want de show verdween twee jaar geleden, maar presentator Tiff Needell heeft in een tweet laten weten dat we hem vanaf september weer op de buis kunnen vinden. Fifth Gear wordt op dit moment opgenomen en zal na de zomer verschijnen op het Britse Quest TV. In Nederland wordt de serie vermoedelijk weer opgepikt door Discovery (dat ook Quest TV bezit). Daar was het vroeger ook te zien.

Ook presentatrice Vicky Butler-Henderson is erg blij dat ze weer voor de camera in auto's mag rijden. Zij laat ons gelijk weten dat niet alleen Tiff meedoet, maar dat we ook Jason Plato en Johnny Smith zullen aantreffen. Wat we niet weten is of Fifth Gear als de oude vertrouwde show zal terugkeren, of dat het ze nu de zesde versnelling gevonden hebben. We zijn benieuwd.