Ook nieuwste Ferrari 488 Pista Piloti kunt u niet kopen

Speciaal voor Le Mans gooit Ferrari een nieuwe editie van de Pizza Pista op ons. De Pista Piloti Ferrari is een creatie die alleen speciale klanten van Ferrari is bedoeld. Dus u kunt met uw loterijcentjes beter bij een andere supercarbouwer aankloppen.

Om te vieren dat Ferrari de afgelopen paar jaar erg succesvol was in de World Endurance Championship-klasse, hebben ze een speciale versie van de 488 Pista gemaakt. De Ferrari 488 Pista Piloti Ferrari, als in een Pista voor piloten van Ferrari's ofwel Ferrari-coureurs. En dat is ook gelijk het unieke aan deze auto, hij is alleen beschikbaar voor geselecteerde klanten die ook meedoen aan het raceprogramma van de fabrikant. Sterker nog, ze moeten ook daadwerkelijk coureur in een Ferrari zijn om in aanmerking te komen voor deze bak.

Maar eigenlijk is de Piloti Ferrari helemaal niet zo speciaal. Een 'gewone' 488 Pista is in essentie hetzelfde. Ferrari heeft voor deze keer alleen hun 'Tailor-Made' divisie losgelaten op het standaard model en deze heeft hem iets anders gekleurd, wat afwerking vervangen door zwart, naakt carbon fiber en de bekleding vervangen voor alcantara, want dat is het stofje wat coureurs gewend zijn. Oh, en de vloermatten zijn gemaakt van een 'special technical fabric'.

De Piloti zal aan de buitenkant te herkennen zijn aan vier speciaal geselecteerde race-georiënteerde kleuren: Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France en Rosso Corsa. Onafhankelijk van de gekozen kleur zal elke auto nummer 51 op de auto geplakt krijgen. Dit refereert aan de nummer 51 auto die vorig jaar het WEC won. Om aan te geven dat er een echte professionele coureur achter het stuur van deze supercar zit, is het woord 'PRO' op de motorkap gestickerd. Gtapje natuurlijk, die drie letters staan voor de klasse waarin Ferrari racet: GTE PRO. Dat het maar even duidelijk mag zijn dat we hier niet met amateurs te maken hebben.