Nederlander bouwt zijn Corvette C6 om naar R/C-auto [VIDEO]

Brjorn uit Urmond had een droom: hij wilde een normale auto ombouwen tot remote controlled car. En als je een droom hebt, dan doe je dat gelijk goed met een Chevrolet Corvette C6 met meer dan 400 pk.

Ja, ook wij weten dat er veel meer op afstand bestuurbare auto's zijn dan die van Bjorn, maar deze man uit Urmond heeft er wel een hele mooie creatie van weten te maken. Als je niet zou weten zijn Corvette C6 uit 2006 met een afstandsbediening te besturen is, dan zou je dat niet zeggen. Tot de eigenaar in de auto op de bijrijdersstoel en niemand achter het stuur voorbij komt rijden.

De bouwer heeft meer dan een jaar in het project gestoken, maar daarmee heeft hij ook alles onzichtbaar geautomatiseerd. De auto kan niet alleen zelf optrekken, afremmen en sturen op afstand, ook schakelen doet hij zonder hulp van buitenaf. De kosten voor het hele werkje komen neer op iets meer dan 3.500 euro. 

En omdat je niet wilt dan een 404 pk sterke V8 ineens wegschiet en op een rampage gaat, stopt de auto uit zichzelf als hij buiten het bereik van de afstandsbediening komt. Bjorn geeft zelf aan dat hij elke dag in de auto rijdt, maar dat hij dat met zijn handen aan het stuur doet. Hoe tof het ook is om op de bijrijdersstoel te zitten en de auto te besturen, echt veilig vindt hij dat dan weer niet.