Fernando Alonso wint met Toyota de 24 Uur van Le Mans 2018

Hij heeft hem! Samen met Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima heeft Fernando Alonso de 24 Uur van Le Mans op zijn naam geschreven. Two down, one to go.

Fernando's uitstapje naar het World Endurance Racing heeft goed uitgepakt. De Spanjaard heeft in de LMP1-klasse de meeste kilometers afgelegd en mag zich winnaar van de 86e #LEMANS24 noemen. Ondertussen pakte de Toyota TS050 Hybrid van teamgenoten Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López de tweede plek. Door de afwezigheid van andere grote fabrieksteams in het LMP1-veld komt het natuurlijk niet echt als een verassing, maar de champagne zal er voor het door pech getergde Toyota niet minder om smaken. Winnen = winnen, zeker in deze uithoudingsrace.

In de LMP2-klasse ging de overwinning naar het team van G-Drive Oreca, met Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Andrea Pizzitola achter het stuur. Racing Team Nederland wist met de gele Jumbo-auto een negende plek te pakken. Ze leken op een achtste positie af te stevenen, maar teameigenaar Frits van Eerd moest in de slotfase Ho-Pin Tung aan zich voorbij laten.

In de GTE PRO-klasse domineerde de Manthey Porsche's 911 RSR van Laurens Vanthoor, Michael Christensen en Kévin Estre. De GTE AM-klasse werd gewonnen door McDreamy AKA het team van acteur Patrick Dempsey, met Matt Campbell, Christian Ried en Julien Andlauer achter het stuur. Deze klasse kende wel Nederlands succes: Jeroen Bleekemolen reed zijn Ferrari met teamgenoten Ben Keating en Luca Stolz naar een derde plek.

Update. Juichfilmpje van het winnende trio: