VIDEO. Tesla Model S vliegt spontaan in brand in Hollywood

Het is maar de vraag of Elon Musk echt blij is met het feit dat hij eens niet in het nieuws komt door een Autopilotcrash. Dit weekend vloog de fik in een Tesla Model S op een boulevard in Los Angeles. Zonder crash, gewoon spontaan.

Een elektrische auto die doodleuk uit zichzelf in de hens gaat is misschien nog wel enger dan een Autopilotcrash. Je kunt er immers voor zorgen dat je geen Autopilotbotsing krijgt, door gewoon zelf te rijden en niet te vertrouwen op de computers. 

Dit weekend reed filmregisseur Michael Morris over Santa Monica Boulevard toen zijn auto spontaan begon te branden. Aanvankelijk had hij niets in de gaten, maar dankzij andere weggebruikers kon hij stoppen en snel uitstappen voordat de brand heftiger werd. 

Hij heeft blijkbaar nog tijd gehad om de auto keurig in een vak te parkeren voordat hij uitstapte en de brandweer erbij riep. Morris' echtgenote, actrice Mary McCormack, greep naar haar Twitteraccount om het gebeuren de wereld in te slingeren: "No accident, out of the blue, in traffic on Santa Monica Blvd. Thank you to the kind couple who flagged him down and told him to pull over. And thank god my three little girls weren’t in the car with him.

De vlammenzee onder de auto ziet er behoorlijk heftig uit en het is niet duidelijk hoe de brand is onstaan. Tesla heeft zich al bij de lokale politie gemeld om mee te helpen bij het onderzoeken van de oorzaak. Enkele jaren geleden moest Tesla zijn toen nog gloednieuwe Model S-en aanpassen toen de batterijen regelmatiger spontaan in brand vlogen. Het bleek toen dat losliggend vuil, dat door de banden tegen de bodem van de auto werd gelanceerd, ervoor kon zorgen dat accucellen beschadigd raken en spontaan konden ontbranden. Daarop werd een verstevigde bodem geïnstalleerd.