Fonkelnieuwe Ford GT brandt voor de helft uit

Stel je voor dat je als een van de weinigen uitverkoren bent om een Ford GT te mogen bezitten. Dan ga je natuurlijk even stoer doen voor familie en vrienden, maar voordat het zover is fikt ie al uit. Het gebeurde afgelopen weekend in Duitsland.

Afgelopen zaterdag kreeg de brandweer van Ostermünchen rond 13:00 een melding van een brandende auto. Het bleek te gaan om een vrijwel nieuwe Ford GT. Deze kon bij het Ostermünchener Bahnhof niet meer verder rijden omdat de achterkant heter was geworden dan dat de bedoeling was. De achterliggende reden hiervan is nog niet bekend, maar de brandweer gaat van een technisch mankement uit. 

De vlammenzee was blijkbaar zo erg dat er meerdere eenheden opgeroepen waren om ervoor te zorgen dat het vuur niet oversloeg naar omliggende gebouwen. Ook lekte de Ford nogal wat olie waardoor de weghelft waarop hij stond afgesloten werd. De 52-jarige eigenaar en zijn zoon kwamen zonder verwondingen uit de auto. Zij hadden geen idee waarom de auto ineens vlam vatte. Volgens de eigenaar had hij er amper 70 kilometer mee gereden. Vermoedelijk het stuk vanuit zijn woonplaats München naar het vlakbij gelegen dorpje.

De eigenaar schijnt een bekende uit de Germaanse autowereld te zijn. Nu hij zijn GT niet meer kan besturen, heeft hij nog Bugatti's, Lamborghini's en Ferrari's om de show mee te stelen. We vermoeden dan ook niet dat de man een traantje heeft gelaten bij het aangezicht van zijn uitbrandende Fordje.