Nederlander reist naar andere kant van de wereld per elektrische auto

Dames en heren, dit is Wiebe Wakker. Wiebe heeft zijn droom om naar de andere kant van de aardbol te reizen per EV zojuist verwezenlijkt. Hiervoor had hij 827 dagen nodig, meer dan tien keer zo lang als in de 19e eeuw.

Oké, bovenstaande klinkt misschien wat zurig, maar zo bedoelen we het niet. Het is natuurlijk best knap om per stekkergolf door de grotendeels ietwat minder ontwikkelde (of praktisch opgeleide) wereld te reizen. Dus als je daar tien keer langer over doet dan Phileas Fogg 150 jaar geleden nodig had om de wereldbol rond te gaan, dan vinden wij dat best. Bovendien is Wiebe Wakker geen fictief personage, ook al klinkt zijn naam als die van een stripfiguur.

Enfin, lang verhaal kort: sinds 15 maart 2016 is Wiebe onderweg in zijn Golf, die hij Blue Bandit doopte. Geheel in de stijl van een moderne backpacker ging dit al bedelend. Want, ja: money is tight. Maar de man had wel duidelijk een missie die een stuk minder vaag was dan 'al buckets slurpend jezelf vinden ofzo', en stiekem zijn we superjaloers op de trip door Indonesië en de reizen ervoor. Onderweg werd gestopt bij mensen en organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid, hiervan werd een flinke playlist op youtube gezet.

Eind mei bereikte Wakker het Australische Darwin, na door 33 landen gereisd te hebben. Best knap, met een auto die een accupakket van slechts 37 kWh aan boord heeft. Vandaag kwam zijn auto eindelijk uit quarantaine en dus zet het ding officieel voet op Australische bodem. De komende dagen rijdt hij door naar zijn eindbestemming Sydney, wat overigens ook nog een beste rit is.