Audi heeft voor het eerst een Nederlandse baas

Voor het eerst ooit ever staat er een Nederlander aan het roer bij Audi. Aangezien CEO Rupert Stadler op water en brood in de Duitse cel zit, is er iemand anders nodig die de taken van eindverantwoordelijke kan vervullen. Die iemand is Bram Schot.

De 56-jarige Schot, pas sinds september 2017 de marketingbaas van Audi, neemt met onmiddelijke ingang de taken van Stadler over. Audi onderstreept dat het om een tijdelijke benoeming gaat, een beslissing over Stadlers toekomst is nog niet bekendgemaakt. Hij zit sinds gisteren in 'Untersuchungshaft' wegens een vermeend aandeel in de dieselgate-affaire, waarbij hem letterlijk beperkingen worden opgelegd. De Duitse justitie is bang dat hij anders belastende data verduistert.

Hoe lang Schot (op bovenstaande foto rechts naast Stadler) aan het roer staat bij Audi is niet bekend, dit hangt ervan af of Audi Stadler laat vallen of hem zal steunen. De Duitser werd onlangs nog benoemd tot salesbaas van het geheel VW-concern volgens een nieuw op te zetten structuur.