Eindelijk. Politie gaat actief linksplakkers bekeuren

Linker- en middenbaanrijders zijn de gesel van de moderne maatschappij, maar er wordt maar weinig tegen deze obstruerende zombies opgetreden. Gelukkig gaat de Rotterdamse politie deze week een poging wagen. 

De wet schrijft voor: de plaats op de weg is zo veel mogelijk rechts. Nu hoeft u dit op snelwegen met drie of meer banen in één richting niet te overdrijven: bij opritten of kort op elkaar rijdend vrachtverkeer is steeds van baan wisselen alleen maar nerveus. Echter, mensen die kilometerslang op de middenbaan rijden zonder dat daar ook maar één aanwijsbare reden voor is mogen wat ons betreft aan pianosnaren bungelen.

Het verkeersteam van de politie Rotterdam start deze week een campagne om de linksplakker met zijn/haar neus op de feiten te drukken. Door links te hangen blokkeer je het snellere verkeer achter je, en verpest je de doorstroom. Vaak zijn deze mensen zich totaal niet bewust van hun gedrag, omdat ze hun geest niet heel actief bij het verkeer hebben, en dus is het goed dat er flippen van 140 euro ex. administratiekosten worden uitgedeeld om ze wakker te schudden. Wellicht zagen de dienders onderstaand goede voorbeeld uit de VS, en volgen ze.

Dus: bent u een notoire linksplakker? Doe dit dan vooral deze week in de regio 010, en ga daarna niet mekkeren op de sociale media over hoe gemeen die agenten zijn en die eeuwige schaamlap 'jamaar wat hullie doen is anders veel erger' bezigen. Bedankt.