Audi helpt Airbus met luchttaxi boven Ingolstadt

Audi, Airbus en de Duitse stad Ingolstadt gaan samenwerken aan het Urban Air Mobility project. Een project waardoor de autonome straat/luchttaxi eindelijk eens werkelijkheid moet worden.

Het idee van een vliegende auto bestaat al zo'n beetje sinds het bestaan van de auto, maar een echt goed werkende versie is er nog niet. Airbus trok het idee van een vliegende auto uit elkaar en maakte er een soort van module dat op een vierwielige drone gezet, of onder een helikopter drone gehangen kan worden. Daarmee is het een auto of een helikopter wanneer het nodig is. Ze noemden het concept de Pop.Up Next. Een idee als dit klinkt natuurlijk futuristisch, maar wellicht gaan we het in de nabije toekomst toch in het echt zien dankzij het Urban Air Mobility project. 

Zowel Audi, Airbus als de stad Ingolstadt hebben gisteren hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst om innovatieve technologieën als de Pop.Up Next realiteit te maken. Airbus en Audi gaan kennis delen om samen iets te maken waarmee ze boven de Duitse stad rondjes kunnen vliegen.

De nieuwe Nederlandse baas van Audi Bram Schot had het volgende te vertellen over het initiatief: "Connected, elektrische en autonome auto's zullen het stedelijke vervoer comfortabeler en schoner maken. Ook zal het minder ruimte in beslag nemen. Dit alles betekent dat de levenskwaliteit van mensen in steden omhoog gaat. En juist hier kan mobiliteit in de derde dimensie een grote rol spelen. We willen onze know-how graag inzetten om het stedelijke leven te verbeteren, en ons richten op nieuwe mobiliteitsconcepten voor steden en de behoeften van de bewoners met het Urban Air Mobility project".

Hoe mooi dit ook allemaal klinkt, een ding als de Pop.Up Next hoeven we helaas morgen nog niet te verwachten. Voordat de drie partijen met een werkend (en veilig) concept komen zijn we waarschijnlijk al jaren verder. Denk alleen al eens aan het ontwikkelingstraject voor dit soort voertuigen, die ronden ze niet in twee maandjes af. Laat staan dat ze een testmodel gemaakt en getest hebben. Moeten we voorlopig dan toch maar naar Musk en zijn tunnels blijven kijken als oplossing voor stedelijk vervoer?