Audi RS3 door ABT: 500 pk agressie

De Duitse Audi-tuner ABT kon het weer eens niet laten om een van Audi's beste producten te verbeteren. Ze namen de RS3 en gaven hem meer paardenkrachten en een nog strakker design.

De Germaanse tuners van ABT laten weer eens zien waar ze goed in zijn: krachtige Audi's nog krachtiger maken. Dit keer is de Audi RS3 onder handen genomen en is het resultaat eigenlijk heel schappelijk en zelfs wel smaakvol te noemen. Behalve de naam, daar moeten we toch wel een beetje om lachen: de ABT (Danoontje) Power R.

ABT heeft het deze keer redelijk simpel gehouden. Om de RS3 van 100 pk extra te voorzien hebben ze alleen de ECU vervangen voor een van henzelf. Daarnaast hebben ze de inkomende lucht van wat extra koeling voorzien met een grotere intercooler en stroomt de uitgaande lucht wat beter weg door zelfgemaakte uitlaatpijpen van RVS. Na die aanpassingen produceert de Power R 500 pk en 570 Nm en klapt de auto binnen 3,7 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid? Die ligt nu op een prima 295 km/u.

Die extra kracht moet aan de buitenkant van de auto natuurlijk ook getoond worden. Naast de extra 'grom' die ongetwijfeld hoorbaar is, kunt u de Power R identificeren aan de nodige ABT-logo's en koolstofvezel detailstukjes. De duidelijkste aanwijzingen komen in de vorm van aangepaste voor- en achterbumpers en 19 of 20 inch ABT velgen. De auto ligt ook wat strakker op de weg dankzij instelbare vering en remt beter dankzij de dikkere ABT-remmen. 

Op het gebied van interieur valt er weinig te zeggen aangezien ABT dit aan de koper laat. Alles is mogelijk zolang er maar geld over de balk komt. En voor we het vergeten, al het hierboven beschreven gaat over de meest krachtige versie van de Power R: de "escalation stage". U kunt ook kiezen voor de "solo player" maar dan moet u het doen met maar 460 pk en 530 Nm.