Pagani Huayra prototype ramt boom tijdens test

In het Duitse Backnang heeft de politie een Pagani Huayra in de bosjes gevonden. De bestuurder had hem daar niet expres neer gezet.

Afgelopen vrijdag rond een uur of 10:45 vond de Backnangse politie een Pagani Huayra langs de weg. Het prototype was in de bosjes tegen een boom geklapt nadat de 37-jarige bestuurder het vermogen van de auto niet onder controle kon houden. Dit gaf hij zelf toe. Vermoedelijk trapte hij het gaspedaal iets te enthousiast in nadat hij een eind langs de iets verderop gelegen wegwerkzaamheden was gereden. De politie schat de schade in om enkele honderden duizenden euro's. 

Helaas kunnen we niet goed zien wat die schade precies is aangezien er maar een foto is vrijgegeven. Opvallend is wel dat de Italiaanse supercar met Duitse platen reed. Gezien de crash plaatsvond vlakbij Affalterbach, doet het vermoeden dat de auto getest wordt door motorleverancier AMG die er een nieuwere versie van hun V12 in heeft gehangen. Hopelijk hebben ze van de crash geleerd dat de nieuwe aandrijflijn toch nog wat werk nodig heeft. De volgende editie van de Huayra staat pas op de planning voor ergens na 2019, dus de fabrikant heeft nog even om dit soort problemen te verhelpen.