Novitec verbetert Lamborghini Huracán met speciaal carbon fiber

De Huracán Performante is al een van de dikste producten die uit Sant'Agata komt rollen, maar nog niet bruut genoeg voor Novitec. Ze bewijzen dat Lamborghini toch nog wat steekjes heeft laten verbeteren de nagenoeg perfecte auto.

Lamborghini is niet bepaald een supercarmaker die zijn auto's niet tot het maximale pusht. De V10's zijn al krachtig en de lijnen super agressief. Ook het materiaalgebruik laat weinig te wensen over. Maar er zijn natuurlijk grenzen als betrouwbaarheid ook meegenomen moet worden. Tuners hebben dat probleem niet, die doen lekker wat ze willen en hangen een auto vol met naakt koolstofvezel of halen nog meer pk's uit een toch al sterk motorblok. Wat dat precies inhoudt in het geval van deze Novitec Lambo, is nog niet duidelijk. De tuner is nog bezig met een gepaste upgrade kit, maar toont ons al wel alvast de uiterlijke verbeteringen waardoor de auto zich ook 'beter gedraagt' tijdens het rijden.

De Duitsers hebben de Huracán Performante een windtunnel in geduwd en zijn daar aan het testen geslagen met hun nieuwe onderdelen. Zodoende wilden ze de auto aerodynamisch efficiënter maken. En om al die koolstofvezel extraatjes nog wat specialer te maken, zijn ze naar Callaway Golf Company gestapt. Die lui waren eerder verantwoordelijk voor al het unieke carbon fiber dat op de Sesto Elemento is gebruikt.

Al die moeite heeft geresulteerd in een uniek ogende body kit. Hiervan is de voorbumper voorzien van een spoiler zodat de voorwielen beter op de weg blijven plakken bij hogere snelheden. De frunk kan uitgewisseld worden voor een exemplaar van Novitec waarin luchtgaten verwerkt zitten. Hierdoor loopt de lucht op een andere manier over de auto en dit helpt nog meer met de scherpheid van de auto. Ook zijn de vleugel en de diffuser aangepast voor nog meer downforce en zijn ze ook gemaakt van het speciale koolstofvezel.

Verder is de auto 35 millimeter verlaagd dankzij verbeterde sportvering. De auto rolt op 20 inch velgen voor en 21 inch achter. Het uitlaatsysteem is vervangen door een lichtere versie van Inconel. Wat de totale gewichtsbesparing en toename in downforce precies is, is niet bekend gemaakt. Dat geldt overigens ook voor het interieur. De tuner laat alleen weten dat dit aan de klant is. Alles is mogelijk zolang er maar genoeg geld op de bankrekening staat.