VIDEO. Bejaarde bouwt Golf met 600 pk

Als je de termen 'van een oud mannetje geweest', of 'heeft altijd in de garage gestaan' denk je eerder aan een afgeragde Golf van ugh-jaar oud dan een 600 pk vierwielaangedreven monster. Toch zijn beide in dit geval waar.

De Volkswagen Golf R is van zichzelf geen langzame auto te noemen, maar de eigenaar had hiervoor een BMW 135i waar hij na tuning 450 pk uit haalde. De overstap naar de Golf viel de 75-jarige Engelsman waarschijnlijk wat rauw op z'n dak. Hij viel immers terug naar minder dan 300 paarden. Daarom nam hij het heft in eigen hand en sloeg aan het sleutelen. Het resultaat: bijna 600 pk op de vier wielen.

De bejaarde man wist dit voor elkaar te krijgen door de tweeliter vierpitter aan te passen met een vrij grote turbo van Turbonetics. Deze is de tweede ooit gemaakt en is eigenlijk nog een prototype, maar doet zijn werk naar behoren volgens de eigenaar. De blazer kan eigenlijk nog meer vermogen aan, maar vanwege betrouwbaarheid van het motorblok is ervoor gekozen om hem niet verder op te voeren dan de bijna 600 pk.

Om al dat extra vermogen ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken installeerde de man andere software op de DSG-automaat. Daarnaast plaatste hij een grotere intercooler, betere benzinepomp en een RacingLine luchtbox. Uitlaatgassen verlaten de auto door een setje Milltek-pijpen die gelijk het geluid van de vierpitter aanzienlijk beter maakt.