Faraday krijgt cashinjectie, auto mogelijk in productie

Faraday Future kondigde een paar jaar terug met veel bombarie aan de ze Tesla uit de markt zouden drukken. Dat lukte niet en het bedrijf bloedde tot op sterven na dood. Tot nu, want ze zijn aan een geldinfuus gehangen.

Het Chinese bedrijf Evergrande Health Industry Group heeft een deal ondertekend die twee miljard dollar naar Faraday Future sluist. Daarmee zouden ze de productie van de auto weer kunnen opstarten. Of ze dat ook gaan doen blijft gissen. Zeker gezien het aparte verleden van het bedrijf.

Voor de twee miljard krijgt Evergrande 45% in handen, maar dit gebeurt niet direct. Ze kopen namelijk holdingbedrijf Season Smart in zijn geheel op. Deze kocht vorig jaar die 45% en heeft tot nu maar acht ton afbetaald. Door de deal, die met een lening wordt bekostigd, is Evergrande nu verantwoordelijk voor de overgebleven 1,2 miljard. Maar daarmee koop je dan wel bijna de helft van een fopmerk.

Wat deze zee van geld voor Faraday kan betekenen weet nog niemand. Het is nog niet eens zeker of het bedrijf wel een fabriek heeft en wat het nu eigenlijk verkoopt. Ook de eigenaar van het bedrijf is niet echt te vertrouwen. Hij staat op de Chinese zwarte lijst omdat hij zijn schulden niet betaald terwijl hij miljarden op de bank heeft. Al kan hij daar nu niet meer bij aangezien deze tegoeden bevroren zijn door de overheid.