Tesla vraagt reserveerders om nog meer cash

Tesla heeft al zijn Amerikaanse en Canadese Model 3 reserveerders vriendelijk, doch dringend verzocht om de auto maar eens te gaan configureren. Daarmee harkt het bedrijf weer flink wat extra cash naar binnen.

Amerikanen en Canadezen met een Model 3-reservering mogen sinds gister ook daadwerkelijk hun toekomstige auto configureren. Maar er zit wel een addertje onder het gras: een configuratie is niet gratis. Elon Musk vraagt namelijk nóg een aanbetaling van $2.500,- voordat er een kleurtje gekozen kan worden.

En dat is natuurlijk een mooie bonus voor de cijfers vlak voor het einde van het tweede kwartaal. Als maar een fractie van de reserveringen omgezet wordt naar configuraties kijkt het bedrijf al tegen een extra cashflow van miljoenen. Maar aan de andere kant kan deze push voor cash natuurlijk ook de soep in draaien. Op dit moment kan er namelijk alleen gekozen worden uit de Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive, Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive en Model 3 Performance modellen. De standaard Model 3 is dus nog niet leverbaar, maar mag natuurlijk wel geüpgraded worden om een eerdere levering te krijgen. Aan de andere kant kan juist dit mensen ertoe zetten om hun hele reservering eruit te knikkeren en hun $1.000,- terug te vragen.

Hoe het ook loopt, de uitnodiging is een beetje dubbel. Het geeft enerzijds aan dat Tesla nog steeds schreeuwt om geld, en geeft aan de andere kant het idee dat de productie van de Model 3 nu zo snel gaat dat mensen ook daadwerkelijk moeten gaan aangeven wat ze nu precies willen. Alleen op dat laatste onderdeel zet Bloomberg nog wat vraagtekens. Volgens hen ligt de productie nog steeds niet op de beloofde 5.000 per week, maar komen er nu ongeveer 3.400 Model 3's van de band rollen.